Retriitti

 IMG_0155

Meditaatioretriitti

Meditaatioretriitillä voit astua joksikin aikaa syrjään arjen kiireistä.  Retriitti tarjoaa mahdollisuuden tutustua omaan mieleen paremmin.  Retriitti on myös mahdollisuus pysähtyä, laskeutua nykyhetkeen ,”Olemiseen” ja tarkastella omaa elämäänsä. Mikä on itselle tärkeää? Retriitti tarjoaa tilaisuuden nähdä asioita uudella ja tuoreella tavalla lisääntyvän läsnäolon tukemana.

Retriitillä ollaan sekä yhdessä että itsekseen, mikä luo turvallisen ja itsetutkiskelua tukevan tilan. Hiljaisinakin hetkinä voi tuntea ryhmäläisten tuen ja ryhmäkeskusteluissa voi jakaa tuntemuksiaan rauhassa opettajien tukemana. Luvattulassa järjestetyt retriitit eivät ole kokonaan hiljaisia, mutta retriitillä on hiljaisia ajanjaksoja. Retriitit soveltuvat esimerkiksi hyvin sellaisille, joita täysin hiljaiset retriitit arveluttavat. mutta haluavat tutustua meditaatioharjoituksen antamiin hyötyihin rauhassa retriitillä.
 
Retriitillä on tiivis aikataulua lepotaukoineen aterioiden jälkeen. Lounaan jälkeen on pidempi lepotauko. Erityisesti ensimmäisinä retriittipäivinä kannattaa kuunnella itseään tarkkaan – jos väsymys nousee pintaan, niin kannattanee antaa itselleen enemmän lepoaikaa ja jättää joku osuus ohjelmasta väliin tarvittaessa. Opettajien kanssa on mahdollista keskustella myös henkilökohtaisesti.
 
Esimerkinomainen retriitin päiväohjelma on seuraavankaltainen. Opettajat kuuntelevat ryhmää ja pyrkivät rakentamaan ohjelman ryhmälle sopivaksi:
Teksti
Herätys 7.00
Meditaatio 7.30
Aamupala 8.00
Työjakso 9.00-10.00
10.15-11.15 Chi kung + kävelymeditaatio luonnossa
11.15-12.30 Läsnäolevaa valokuvausta
12.30 Lounas ja lounastauko
14.30 Ohjattu meditaatio
15.15 Ryhmäkeskustelu
15.45 Meditaatio
16.30 Länsäolevaa valokuvausta
17.30 Iltakeitto
18.45 Lempeää kehotyöskentelyä (shiatsu) / opetuspuhe/valokuvien työstämistä
19.45 Meditaatio
20.30 Lepoa / Omaehtoista meditaatiota

 

IMG_0149

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *